Een dag op stap met de aquariumvereniging

Het is vroeg, om 07.00 uur verzamelen we voor ‘ons’ clubgebouw om op weg te gaan naar het Westland. Piet, Harriët, Harry, Hans, Herbert en Heleen vertrekken even later om Theo op te halen in Ommen. En zo start onze voorspoedige reis naar Honselersdijk. En terwijl we daar aankomen begint het aardig te regenen.

De eerste stop is een hobbykweker van aquariumplanten die een gedeelte mag gebruiken van een enorme cactuskwekerij. Het is een hartelijke ontvangst en al snel staat de koffie voor ons klaar.

De plantjes zijn daar uitgezet en zien er nog een beetje belabberd uit. Ze moeten eerst gaan groeien, voordat er iets verkocht kan worden. Dus helaas hier geen buit.

Maar de volgende stop is zeer de moeite waard. Een bedrijf in kassen, Aquarium-planten.com, ongeveer een kilometer verder. In de stromende regen lopen we daar heen en komen in met noppenplastic afgeplakte ruimten. Zo wordt de warmte vastgehouden en het juiste klimaat gecreëerd. We hebben heerlijk kunnen struinen, kijken en genieten. De koffie stond klaar en langzaam aan werden we weer droog.

Terwijl verschillende van ons aan het afrekenen waren attendeerde de verkoopster ons op een grote dierenwinkel in de buurt, ongeveer 10 min rijden, de Vogelkelder in Den Haag. Dat zou echt de moeite waard zijn om te bekijken en zo besloten we om daar maar eens bezoekje te brengen, we zijn er nu toch in de buurt….. Helaas voor ons was de weg opgebroken en voordat we uiteindelijk bij de Vogelkelder aankwamen waren we zeker wel meer dan een half uur verder.

Het was zeker de moeite waard, de Vogelkelder, wat een grote winkel, met veel aanbod op het gebied van honden, katten, vogels en natuurlijk ook een aquarium en terrariumafdeling. Het mooiste gedeelte was toch wel waar de terrariums waren opgesteld. Een grote open vijver in het midden met flamingo’s en ara’s, een waterval. En daarom heen de terrariums met spinnen, slangen, hagedissen, kameleons, voer, krekels, noem maar op. Wat een weelde. Het was prachtig, vooral ook voor kinderen, die konden daar een excursie maken en een schat zoeken en kennis maken met verschillende dieren.

We hebben boven in een restaurantje heerlijk kunnen eten, genietend van een schitterend paludarium, met kleurrijke kikkers en zijn uiteindelijk om half drie vertrokken uit Den Haag richting Putten, Ocean and Lake.

Wat een mooie aquarium winkel is Ocean and Lake. Alles zag er netjes uit en verzorgd uit en een paar van ons hebben daar aardig zaken gedaan.

Het was een mooie en gezellige dag waarvan we, volgens mij, allemaal hebben genoten. Zeker voor herhaling vatbaar! Tip: Duitsland misschien?

Groetjes Heleen.