Verslag verenigingsavond 30 november 2022

Voor de verandering was er geen verenigingsavond in het clubgebouw, maar waren we te gast bij Piet en Ria Blonk om naar de beelden van de flora en fauna op Curaçao te kijken.

Piet heeft een passie voor duiken en doet dit tijdens hun vakantie twee á drie keer per week. Van de opnames was door Piet een samenvatting van +/- een uur gemaakt waarop de schitterende onderwaterwereld op Curaçao was te zien.

Zoals enkele bijgevoegde afbeeldingen laten zien waren de opnames een lust voor het oog.

Tijdens de getoonde opnames kwam Playa Porto Marie ter sprake.

Playa Porto Marie is een unieke plek en heeft een indrukwekkend dubbelrif en is een hele mooie plek voor zowel beginnende als ervaren duikers. Het gebied is groot en afwisselend genoeg om meerdere duiken te maken, zodat je de onderwaterflora op je gemak kunt verkennen. Je komt er van alles tegen, zoals adelaarsroggen en schilpadden.

Dan heb je nog Tugboat Beach waar 50 meter vanaf de kust al ruim 30 jaar een wrak op 5 meter diepte op de bodem ligt. Het wrak is bedekt met prachtige koralen en er zwemmen heel veel vissen.

Naast de twee genoemde duikplekken heb je nog een aantal plekken die zeker de moeite waard zijn zoals: Mushroom Forest, Playa Kalki en Klein Curaçao.

Ook boven water heb je heel veel verschillende soorten dieren op Curaçao, zoals schilpadden, leguanen en ook flamingo’s kun je spotten op Curaçao.

De leguanen (zie foto) is een beschermde diersoort en is in grote aantallen aanwezig.

Tot slot willen we na het zien van alle mooie beelden Piet en Ria hartelijk danken voor hun gastvrijheid en voor de gezellige avond.