Bakkie kijken 20 april 2022

20 april 2022 waren we met de vereniging te gast bij Gert Aalderink in Vriezenveen om onder het genot van een kopje koffie zijn speciaalaquarium te bewonderen.

Gert werd met zijn aquarium in 2017 bij de landelijke huiskeuring 1e in de categorie A2. Het aquarium heeft een afmeting van 180 x 70 x70 cm.

De discusvissen als blikvanger en de grote school van 27 bijlzalmen waren een lust voor het oog. Het water wordt wekelijks ververst met osmose en/of regenwater en heeft een geleidbaarheid van +/- 200 microsiemens en een carbonaathardheid van 3 KH.

Het water wordt over twee grote potfilters gefilterd en er wordt geen Co2 bemesting gebruikt. Met een mooie donkere achtergrond en het aanwezige wortelhout was er een goede dieptewerking. Het aquarium straalde ondanks de hoge bezetting rust uit. Ook heeft het aquarium veel schuilplaatsen waar de vissen zich terug kunnen trekken. Voor de aanwezige Apistogramma’s worden halve kokosnoten gebruikt als schuilplaats.

In een aparte ruimte heeft Gert nog vier kweekbakken waar hij Apistogramma’s kweekt. Ook hier worden kokosnoten gebruikt voor het afzetten van de eitjes.

Aan het eind van de avond kreeg iedereen die er belang bij had nog een aantal aquariumplanten mee.

Namens de vereniging willen we Gert hartelijk danken voor de gastvrijheid.