Verslag verenigingsavond 30 maart 2022

Woensdag 30 maart 2022 was Marten Hulst bij ons te gast met een lezing over het inrichten van een aquascape aquarium.

Zoals de meesten van ons wel weten is aquascaping een vorm van kunst. Met de wijze van inrichten wordt een natuurlijke onderwaterwereld gecreƫerd met b.v. stenen , kienhout en planten. Enkele mooie planten hiervoor zijn: Javamos, Anubias nana , Naaldgras, Javavarens, Echinodorus tenellus en Ludwigia repens. Natuurlijk mogen ook de garnalen niet ontbreken. Ook de vissen van aquascape aquariums zijn vaak niet groter dan 2 tot 5 cm.

Marten werd in 2019 bij de landelijke keuring 6e in de categorie gezelschapsaquarium A1. Het aquarium heeft een afmeting van 180 x 50 x 55 cm en een inhoud van 450 liter.

Marten vertelde dat hij een keer wat anders wilde en daarom zijn gezelschapsaquarium wilde veranderen in een aquascape aquarium.

Eerst moest natuurlijk de inhoud van zijn aquarium worden verwijderd, hetgeen nog een hele klus was. Voor het verwijderen van het grind kwam er zelfs nog een kruiwagen aan te pas. In de plaats van het grind kwam rivierzand. Ook werd er veel hout gebruikt bij de inrichting.

Na een aantal weken was er al groei zichtbaar en ging het de goede kant op. Naar mate de avond vorderde was op de getoonde beelden te zien dat Marten steeds meer hout had weggehaald en dat de inrichting steeds meer begon te lijken op het gezelschapsaquarium. Je moet maar denken “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”

Het was een gezellige avond en daarvoor willen we Marten namens de vereniging hartelijk danken.