Het aquarium, 1 oktober 2015

Het Aquarium 20150924Deze maand kregen we de vernieuwde “Het Aquarium” op onze deurmat. Er is in deze vernieuwde versie duidelijk gekozen voor kwaliteit. 8 x per jaar een kwaliteitsblad van ruim 80 pagina’s op het gebied van aquaria, terraria, vijvers en ook de viskom. Kosten circa € 50,- per jaar, € 6, 95 in de losse verkoop en wanneer je lid bent van de NBAT gelden prijzen die onderdeel uitmaken van de verenigingscontributie.

De inhoud is hoofdzakelijk opgebouwd uit gevarieerde artikelen ondersteund met veel prachtige foto’s en illustraties. Een mooi bijkomend detail is een beschrijving van de auteur inclusief foto. Zo wordt het toch persoonlijk, een blad van liefhebbers voor liefhebbers. Daarnaast ook flink wat ruimte voor de diverse evenementen in onze hobby. En ook een podium waar de commerciële bedrijven zich bij uitstek kunnen presenteren. Er ontbreek helaas een pagina voor de jeugdige lezer, de jongens en meisjes die deze hobby nog aan het ontdekken zijn, waarin primaire zaken zoals filtering worden beschreven en waar het voor dient. Het zou prachtig zijn als een jeugdpagina in de toekomst alsnog gerealiseerd wordt.

Toch mogen we concluderen dat de vernieuwde versie van “Het Aquarium” een mooi blad is waar zowel ervaren als beginnende aquarianen veel van kunnen opsteken.