Verenigingsavond Januari 2017

Bijna alle leden hebben zich weer gemeld in het clubgebouw. Vanavond zou Erik Wevers een lezing houden. Helaas ging deze lezing niet door. Gelukkig was daar Hans. Ons trouwe lid welke op zolder nog stapels met oude dia’s heeft liggen. Een diaprojector uit de jaren 60 welke nog steeds in staat is om de mooiste afbeeldingen op een scherm te toveren. 

Hans had veel dia’s uitgezocht van oude aquariums van oud leden waarvan sommigen nog steeds lid zijn van onze club. De dia’s waren uitzonderlijk scherp. De mooiste bakken uit de begin jaren 80 werden getoond. Knap om te zien dat er met de technieken van toen al zo mooie bakken gecreerd konden worden.

De avond werd afgesloten met een diaserie van evenementen welke de leden van aquarium vereniging Innesi ergens in de jaren 70 organisereerden. In die tijd werden er 3 grote shows georganiseerd in Hardenberg. De aquariums werden vanuit de woonkamer naar de technisch school versleept om daar ten toon gesteld te worden. Lokale ondernemers kleden dit alles aan met mooi aangelegde tuinen. Al met al erg leuk om eens te zien. Vooral voor de jongere leden welke nog nooit van deze evenementen hadden gehoord.